IMG 20180524 WA0001

2 DE JUNY 2018 NUTRICIÓ I AUTOESTIMA. PAUTES DE SALUT DIGESTIVA I EMOCIONAL PER A LES DONES. ESCOLES VELLES. LA BISBAL D’EMPORDÀ.

Amb motiu del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, el Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones de la Bisbal d’Empordà i el SIAD del Consell Comarcal del Baix Empordà, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, han programat diferents tallers gratuïts, que es desenvoluparan entre el 29 de maig i el 16 de juny i se centraran en aspectes de la salut femenina…

 

Anatomia Viva hi participa…..amb molt de gust i molt agraïment…Per a les Dones!!!!

NUTRICIÓ I AUTOESTIMA. PAUTES DE SALUT DIGESTIVA I EMOCIONAL PER A LA DONA MODERNA

Simbolisme de l’Aparell digestiu: nodriment, gana, sacietat, Terra, calma i serenitat, autoestima, quietud, pensament reflexiu, suport intern, fertilitat, autocures, sensacions corporals, experiència amb la Mare, el Jo corporal… el que em nodreix emocionalment… cognitivament…

T’has preguntat en què es diferencia el fet de menjar a nodrir-se?. Serà certa aquella expressió que som el que mengem?

En aquest taller, dividit en una part teòrica i en una part pràctica, parlarem de tot el que té a veure amb el menjar, les digestions i les relacions entre les nostres emocions i la qualitat de les nostres digestions.

Parlarem de símptomes, desequilibris i comprendrem que la nostra Salut Emocional influeix en la nostra Salut Digestiva. Digerir bé i estimar-te més.

Coneixerem com funciona anatòmicament l’Aparell Digestiu i el seu Origen embriològic. La nostra Mare ens va gestar i des del minut 0 de la nostra existència, sempre ha estat ella la que ens ha nodrit. La mare és la persona que ens alimenta també a  la nostra infantesa i ha estat el vincle més influent a la nostra vida, sobretot a la Vida de la Dona. Sabe ser la nostra mare és saber cuidar el nostre aparell digestiu. Saber ser la nostra mare ens ajuda a saber ser la mare dels nostres fills.

Des d’Anatomia Viva, i a aquest taller, s’intenta que l’alumna comprengui que la nutrició és un camí cap a l’Autoestima, des que vas a buscar el menjar a la botiga, a l’hort. etc…passant pel procés de cuinar-lo i finalment el Temps Sagrat que dediques a menjar-te’l. Aquest camí és el mateix que ens alimenta no tan sols físicament, si no també emocionalment, cognitivament i inclús a l’àmbit espiritual de la Dona.

El Taller ho dividirem en 2 parts:

1-Teoria de la Digestió i el Complex Matern.

A aquest part teòrica, àgil de 2 hores, coneixerem teòricament l’anatomia i la fisiologia de la Digestió des de la mirada d’Anatomia Viva.

No tan sols veurem l’Aparell Digestiu des de l’Anatomia més funcional o clàssica, sinó que també parlarem des de la mirada de la Medicina Tradicional Xinesa, que uneix la part emocional amb la física de manera seriosa i profunda.. Parlarem del concepte de Terra i Energia de Terra, i com veure que l’aliment és també un curar-se des de totes les dimensions de l’èsser humà. Autoestima i saber SER la nostra pròpia mare i pare.

Parlarem d’embriologia de l’aparell digestiu, per a comprendre profundament aquesta relació amb la Mare Biològica.Tenir una Ment reflexiva i no una ment obssesiva i circular, són aspectes relacionats a aquesta Energia de Terra. Intercalarem petits exercicis pràctics, molt concrets que ens ajudaran a completar la part teòrica.

2-Taller pràctic. Digestió i Energia de Terra. Com augmentar la teva Terra i així beneficiar les teves digestions?

A aquesta part, de dues hores de durada, farem petits exercicis pràctics per a investigar la capacitat de sentir el cos, les sensacions, connexió amb la Terra, la gravetat, el pes, la confiança amb l’altra persona…aquests exercicis ens ajudaran a sentir-nos més calmades i això fa que ens adonem que conrear aquesta calma ajuda a les nostres digestions.

Reconnectar amb el cos i així tornar a escoltar els SENYALS que el cos SEMPRE ens dóna, per cuidar-nos. T’has preguntat alguna vegada que important és no fer res absolutament?

Exercicis individuals i en parelles, utilitzant eines de la tècnica Shiatsu Moviment, per fer suport al company de taller.

 

 

A ON: A LES ESCOLES VELLES, C/ Coll i Vehí 16, La Bisbal d’Empordà. Girona

PORTA ROBA CÒMODA I GANES D’APRENDRE.

HORARI: 9 30 a 13 30h

TOTES LES ACTIVITATS SÓN GRATUÏTES, PERÒ CAL FER INSCRIPCIÓ PRÈVIA TELEFONANT AL 972 64 23 10 O PER CORREU ELECTRÒNIC A  siad@baixemporda.cat.

 

A QUI VA DIRIGIT AQUEST TALLER D’ANATOMIA VIVA?

Principalment a totes aquelles Dones interessades a conèixer el seu cos i a les relacions entre les emocions i la simptomatologia que viuen a dirari. També a les dones que volen conèixer el cos de manera profunda i amb una visió innovadora.

Terapeutes, persones que fan del seu cos el seu mitjà d’expressió (ballarines, actrius…), professores i alumnes de tècniques energètiques (ioga, Qi Gong, tai-txi…), també a persones (dones), dintre de l’àrea sanitària que volen aproximar-se a l’Anatomia des d’una mirada més holística, escultores i artistes plàstiques….

Dones amb alguna patologia que desitgin saber més del seu cos i dones professionals  amb coneixements d’Anatomia però que volen aprofundir i fer formació continuada….

Famílies o dones que fan de cuidadores principals d’una persona amb una patologia o discapacitat.

METODOLOGIA

► Classes teòric-pràctiques on es combinen diferents elements:
-Anatomia convencional.
-Medicina Tradicional Xinesa.
– Propostes d’exercicis físics, jocs, meditacions, en relació a l’àrea d’estudi.
-Propostes de contacte basades en Shiatsu Movimient per explorar a
través del contacte l’àrea d’estudi.
► Suport audiovisual, per completar el material a estudiar.
► Material didàctic escrit per l’alumne.

CREADORA I CONDUCTORA D’AQUEST TALLER  D’ANATOMÍA VIVA

Karina Vizcaíno i Peinado. Diplomada en Infermeria, Col: 32715, Diplomada en Shiatsu Moviment. Senior Practitioner Moviment Shiatsu. Terapeuta i  Professora de Shiatsu Moviment i Anatomia Humana a l’Escola de Shiatsu i Moviment de Barcelona.  Formada en Dansa Teatre i Body-Mind Centeryng. 1r nivell de BioNeuroEmoció a l’Instituto Español de BioNeuroEmoción. Cantant.

Creadora del mètode pedagògic Anatomia Viva, fent tallers principalment a la provincia de Girona.

www.anatomiaviva.com.  Contacte: info@anatomiaviva.com. Telf: 606216530

 

TOTES LES ACTIVITATS SÓN GRATUÏTES, PERÒ CAL FER INSCRIPCIÓ PRÈVIA TELEFONANT AL 972 64 23 10 O PER CORREU ELECTRÒNIC A  siad@baixemporda.cat.

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *